گزارش یونیسف در مورد آمار محرومین از تحصیل در اثر سیل در ایران و تکذیب آن ازسوی مقامات رسمی

بلایای طبیعی مانند سیل در ابعاد مختلف خسارات بسیاری وارد می‌کند؛ یکی از این خسارات، محرومیت کودکان از تحصیل است. یونیسف در گزارش اخیر خود اعلام کرده بر اثر سیلاب‌های اخیر در ایران ۱۰۰ هزار کودک از تحصیل و هزاران کودک از فوریت‌های بهداشتی محروم شده‌اند. در این گزارش که در روز جمعه ۳۰ فروردین منتشر شده، با اعلام این آمار به خسارات گسترده سیلاب‌های اخیر در ایران اشاره کرده و آورده که برای کمک‌های ضروری به کودکان بیش از ۹ میلیون دلار بودجه نیاز است. کودکان بازمانده از تحصیل بیشتر متعلق به خانواده‌های فرودست و دهک‌های پایین درآمدی هستند. این درحالیست که وزیر آموزش و پرورش، آمار ارائه شده از سوی یونیسف در خصوص دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل را ناصحیح قلمداد کرد.

سیدمحمد بطحایی در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت: ظاهراً دفتر یونیسف در ایران آماری از بازماندگان از تحصیل به‌خاطر سیل، منتشر کرده که از اساس ناصحیح است. به‌غیر از معدود مواردی در خوزستان که به‌دلیل اسکان هموطنان سیل‌زده در مدرسه هنوز امکان تشکیل کلاس فراهم نشده است در سایر مناطق و استان‌ها با همت معلمان عزیز، دانش‌آموزان با روش‌هایی مثل سرویس ایاب و ذهاب رایگان، کانکس، کلاس‌های ویژه و… مشغول تحصیل شده‌اند.

 قاسم احمدی لاشکی نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز در گفتگویی با اشاره به آمار منتشر شده از سوی یونیسف مبنی بر اینکه ۱۰۰ هزار کودک بر اثر سیل اخیر در ایران از تحصیل بازمانده‌اند، اظهار کرد:

به‌عنوان یکی از نمایندگانی که از مناطق سیل‌زده بازدید داشته‌ام این آمار به‌هیچ عنوان صحت ندارد. نماینده مردم چالوس و نوشهر در مجلس شورای اسلامی افزود: کمیته‌ای از کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، هفته گذشته بازدیدی از مناطق سیل‌زده استان گلستان داشت که در گمیشان که اصلی‌ترین منطقه متأثر از سیل اخیر است، مدارس بازگشایی شد و با وجود مشکلات و دغدغه‌ها و تنگناها خوشبختانه هیچ دانش‌آموزی در حال حاضر در گلستان نداریم که از تحصیل بازمانده باشد.


وی با تأکید بر اینکه ارگان‌های رسمی بین‌المللی هیچ‌گاه نباید این‌چنین آمار غلط بدهند، افزود: امروز معلمان به‌صورت دقیق و منظم در کلاس‌های درس حاضر می‌شوند تا دانش‌آموزی از تحصیل باز نماند و طرح این‌گونه مباحث، نادیده گرفتن از خودگذشتگی این عزیزان است. احمدی لاشکی تصریح کرد: قطعا این آمارهای دروغ، ناشی از خصومت با کشور بوده و نیت‌های دیگری را دنبال می‌کند. وی با بیان اینکه کمیسیون آموزش در موضوع بازماندگان از تحصیل انتقادات زیادی دارد ولی نباید این موضوع را به سیل ارتباط داد، یادآور شد: مدیریت مناسبی در خصوص سیل اخیر اعمال شده و استان‌های متأثر از سیل مانند لرستان، خوزستان، گلستان، ایلام و سیستان و بلوچستان به‌نحو مناسبی مدیریت شده‌اند.

(ماخذ: خبر آنلاین/ ایلنا)

مطالب مرتبط

عدالت آموزشی؛ مهم‌ترین گام برای کاهش شکاف طبقاتی

عدالت یکی از مفاهیمی است که خیر نهایی انسان‌ها را تامین می‌کند و در رأس فضایلی قرار دارد که تحقق‌بخش […]

در تکاپوی رسیدن به تکنولوژی

زنگ آخر کرونا، دغدغه والدین کردستانی‌ این روزها شبیه زنگ آخر مدرسه است که همه دانش آموزان لحظه شماری می‌کردند […]

طرح آبا (آشتی با آموزش)

طرح آبا طرح ملی است که آموزش و پرورش کشوری جهت رفع تبعیض در سوادآموزی کودکان و نگه داشتن کودکان […]