موسسه خیریه دارالاکرام از سال 1398 جایزه سالیانهای را با هدف ترویج و تقدیر از تلاشهای ملی جهت ارتقای وضعیت و حقوق کودک طراحی کرده تا هر ساله در روز جهانی کودک به منتخبین اهدا نماید. موضوع فراخوان جایزه سال 1399، «تلاش های مربوط به تغییر موفق سبک زندگی، متناسب با شرایط بحران کرونا با تمرکز بر حق تحصیل کودکان، به ویژه کودکان نیازمند حمایتهای خاص» بوده است.
در ابتدای این جلسه پس از قرائت قرآن و پخش سرود «ای ایران» توسط سالار عقیلی سفیر موسسه دارالاکرام، از یکی از مهمانان جلسه، محمدحسین ساکت استاد پیشکسوت حقوق، حقوقدان برجسته کشوری که سابقه فعالیتشان مملو از عدالتخواهی و عدالتجویی است دعوت شد تا دقایقی درباره حقوق کودکان سخنرانی کنند.
محمد حسین ساکت در سخنان خود بیان کرد: این جلسه و نشستی که موسسه خیریه دارالاکرام در ارتباط با روز جهانی کودک انجام داده شایسته تقدیر و قدردانی است. از دیرباز این طور بوده که حقوق زنان و دیگری کودکان مورد ظلم قرار گرفته و نادیده گرفته شده است و شما شاهد این موضوع هستید که حتی در کشور های توسعه یافته حقوق کودکان پایمال میگردد و خشونتهای فراوانی به آنها روا میدارند. ما این روزها شاهد ستمهای وارده به کودکان در نقاط گوناگون جهان از جمله یمن، سوریه و افغانستان هستیم. همه اینها گواه از این است که نگاه ما به کودکان باید متفاوت باشد و جامعه جهانی را از این ظلم و ستمی که نسبت به کودکان بیگناه و بیپناه روا داشته میشود آگاه کنیم. بنابراین هرکاری که ما بتوانیم برای پشتیبانی حقوق کودکان انجام دهیم ارزنده و بااهمیت است. ما اگر میخواهیم آیندهای درخشان داشته باشیم باید بسترهای مهر، دانش و هنر برای کودکانمان فراهم کنیم. همچنین کشور ما میتواند الگویی مناسب برای سایر کشورهای دیگر به ویژه کشورهای همسایه باشد.
در ادامه، منتخبین دومین جایزه سالانه در سه بخش معرفی شدند. مرحومه مریم اربابی، معلم مدرسه ابتدایی شاهد گرمه از استان خراسان شمالی که در زمان ابتلا به بیماری کرونا و بستری بودن در بیمارستان، همچنان تدریس را رها نکرد؛ سازمان آموزش وپرورش استثنایی کشور به دلیل ابتکارات و طرح های نوآورانه جهت خدمترسانی به کودکان دارای معلولیت و نیازهای خاص؛ و موسسه نیکوکاری مهرآفرین به دلیل تلاشهای حمایتی قابل توجه از کودکان نیازمند در استانهای مختلف در بحران کرونا.
سپس در ادامه این مراسم، ابتدا خواهر مریم اربابی از طریق اسکایپ ضمن تشکر از برگزارکنندگان این مراسم و برازنده بودن عنوان این همایش (جایزه سالانه الفبای فردا)، بخشش، مظلومیت و مهربانی را از جمله ویژگی های بارز آن معلم فداکار دانستند. سپس خانم طائفی، معاون مدرسه شاهد، از مریم اربابی به عنوان بهترین معلم مدرسه نام بردند.سپس مریم تقوی، مدیر شعبه مشهد از همین طریق ،به نمایندگی از سایر مدیران شعب دارالاکرام به خانواده این معلم فداکار تسلیت گفت و ضرورت برگزاری جایزه سالانه را به ویژه در بحران کرونا و برای کودکان آسیب دیده اجتماعی و فرهنگی حائز اهمیت دانست.
در ادامه نیز تایماز سید مصطفایی، نماینده و مدیر عامل موسسه خیریه مهرآفرین، ضمن قدردانی از دستاندرکاران موسسه دارالاکرام، جایزه سالانه الفبای فردا را از جمله مهمترین اقدامات این موسسه برشمرد. وی خاطر نشان کرد که در موسسه خیرآفرین هم چون دارالاکرام از صدقه دادن پرهیز می شود و تاکنون این موسسه رویکرد اجتماعی شرکتی را دنبال نموده است. نماینده موسسه مهرآفرین هم چنین افزود که: اقدامات این موسسه در حمایت تحصیلی از کودکان بدسر پرست و بیسرپرست به ویژه در بحران کرونا، در سه مرحله و با کمک بنگاههای اقتصادی صورت گرفته است. وی به تهیه تبلت، موبایل و سایر لوازم الکترونیک جهت آموزش مجازی، ایجاد واحد پشتیبانی جهت آموزش کاربرد این لوازم برای دانشآموزان، و هم چنین پشتیبانی سختافزاری و نرمافزاری با حمایت بنگاههای اقتصادی داوطلب اشاره نمود.
نفر سوم اسماعیل برقی نماینده سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور، سخنران بعدی این مراسم بود. وی ضمن سپاس از تمامی فعالان حوزه حقوق کودک که در مسیر عدالت انسانی گام برمیدارند، اظهار کرد که هم اکنون 152 هزار کودک استثنایی در 1600 مدرسه خاص و 2000 مدرسه پذیرا، مشغول به تحصیل و در حال رشد و تکامل هستند. وی از نیکوکارانی قدردانی کرد که توانستهاند با مهربانی لبخندی بر لب کودکان کمتوان ذهنی که از داشتن آغوش گرم خانواده محروم هستند بنشانند. نماینده سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور از راهاندازی نهضت توانافزایی با هدف تامین کالاهای آموزشی، کمک آموزشی و توانبخشی با هزینهای معادل 355 میلیارد تومان خبر داد. وی همچنین برای جلب مشارکت سایر نهادهای مردمی و دولتی اعلام آمادگی نمود. برقی حمایت موسسه دارالاکرام از دانشآموزان کم برخوردار در سراسر کشور را اقدامی ارزنده در جهت رشد و شکوفایی این دانشآموزان برشمرد.
در پایان پس از اهدای جوایز به منتخبان مراسم، مصطفی میراحمدیزاده، مدیر عامل موسسه دارلاکرام ضمن قدردانی از شرکت حاضرین در این مراسم به ارائه بیاناتی پرداخت. وی پس از مروری گذرا بر شعبههای 21 گانه دارالاکرام در 15 استان و 86 شهرکشور، خاطر نشان کرد که کار خیر را باید با دقت، سلامت، شفافیت و با پرهیز از صدقهپروری انجام داد تا کارهای خیر ما مانع توسعه منابع انسانی نشود.
وی هم چنین افزود: تجربه سالها فعالیت در این حوزه نشان داده است که نیت خیر الزاما به کار خیر منجر نمیشود و چهبسا انسانهای بزرگی که علیرغم نیات خیر، ممکن است به دلیل ندانستن راه درست، به جای کمک بدان آسیبی بزرگ وارد کنند.
یادآور میشود،علاقهمندان میتوانند ویدیوی کامل این مراسم را در شبکههای اجتماعی آپارات و اینستاگرام «الفبای فردا» مشاهده کنند.
لازم به ذکر است از سال 1402 جایزه سالانه به مهربانی با عنوان« جایزه سالانه الفبای فردا» ادامه خواهد یافت.