رئیس اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: طبق قانون حمایت از کودک و نوجوان مصوبه سال ۱۳۸۱، اگر مسئولی در سازمان‌ها، نهادها یا موسساتی که محل نگهداری کودکان است، متوجه نقض حقوق کودک یا خشونت علیه کودکی شود و گزارش ندهد، طبق قانون مجرم است.

*گزارش نشدن نقض حقوق کودک در مدارس جرم است*

رضا جعفری افزود: چنین فردی تحت پیگرد قانونی قرار می‌گیرد و فرقی نمی‌کند که محل آن مدرسه، مهد کودک یا مرکز نگهداری کودکان بهزیستی باشد. وی خاطرنشان کرد: مواردی داریم که خود پرسنل سیستم آموزش و پرورش مانند مدیر، مربی یا ناظم از طریق مشاهده تغییرات رفتاری کودک، افت تحصیلی، حضور نامنظم یا رفتارهای پرخاشگرانه متوجه موارد سوء رفتار با کودکان می‌شوند و موارد این‌چنینی را به اورژانس اجتماعی اطلاع می‌دهند. وی اضافه کرد: موارد گزارش شده هنوز به حد مطلوبی نرسیده و نظام‌مند نیست.

رئیس اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: از مسئولان آموزش و پرورش درخواست داریم تا الزاماتی تدوین شود که بر مبنای آن گزارش خشونت علیه کودکان یا دیگر موارد مربوط به حقوق کودک در مدارس نظا‌م‌مند شود.

اطلاع رسانی خشونت های خانگی به اورژانس اجتماعی

جعفری افزود: اورژانس اجتماعی مکانی برای ارائه گزارش موارد وقوع خشونت‌های خانگی و سایر موارد آسیب‌رسان به گروه‌های در معرض آسیب از جمله زنان و کودکان است که همگان اعم از شهروندان و سایر دستگاه‌ها می‌توانند از این ظرفیت برای ارتقاء و تعالی سلامت روانی و اجتماعی جامعه استفاده کنند. وی اظهار داشت: گزارش‌های نقض حقوق کودک در مدارس نیز از طریق کادر آموزشی و اولیای مدارس به  اورژانس اجتماعی اطلاع‌رسانی می‌شود و به محض دریافت خبر و پس از بررسی‌های اولیه، مداخلات تخصصی لازم صورت می‌گیرد .

طرح نماد در مدارس کشور..

جعفری با اشاره به اجرای طرح نظام مراقبت‌های اجتماعی دانش‌آموزان موسوم به طرح نماد در مدارس کشور برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی برای دانش‌آموزان، اضافه کرد: سازمان بهزیستی در کنار وزارتخانه و سازمان‌های دیگر در اجرای آن، همکاری دارد و گزارش نقض حقوق کودک در این طرح نیز پیش‌بینی شده است.

خط تماس اورژانس اجتماعی: ۱۲۳

اورژانس اجتماعی یکی از برنامه‌های مداخله‌ای با هدف پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است که خدمات خود را از طریق خط تلفن ۱۲۳، تیم سیار اورژانس و پایگاه خدمات اجتماعی ارائه می‌دهد و در بحران‌های فردی، خانوادگی و اجتماعی مداخله می‌کند.

مردم می‌توانند خشونت‌های خانگی به‌ویژه کودک‌آزاری، همسرآزاری، سالمند‌آزاری، معلول‌آزاری و خودکشی را با کارشناسان سامانه ۱۲۳ در میان بگذارند. هم اکنون ۳۵۰ مرکز اورژانس اجتماعی در شهرهای بالای ۵۰ هزار نفر در کشور فعال است.

(ماخذ: ایرنا)

https://alefbayefarda.ir/?p=420

مطالب مرتبط

عدالت آموزشی؛ مهم‌ترین گام برای کاهش شکاف طبقاتی

عدالت یکی از مفاهیمی است که خیر نهایی انسان‌ها را تامین می‌کند و در رأس فضایلی قرار دارد که تحقق‌بخش […]

در تکاپوی رسیدن به تکنولوژی

زنگ آخر کرونا، دغدغه والدین کردستانی‌ این روزها شبیه زنگ آخر مدرسه است که همه دانش آموزان لحظه شماری می‌کردند […]

طرح آبا (آشتی با آموزش)

طرح آبا طرح ملی است که آموزش و پرورش کشوری جهت رفع تبعیض در سوادآموزی کودکان و نگه داشتن کودکان […]