وضعیت وخیم کودکان یمنی همچنان مورد نگرانی جهانی
سازمان جهانی بهداشت درباره افزایش کودکان یمنی مبتلا به سوءتغذیهِ شدید در پی وخامت اوضاع اقتصادی این کشور به سبب محاصره و تجاوزات به آن هشدار داد.
خالد الصایدی خبرنگار شبکه العالم در یمن، در گزارشی با اشاره به گسترش ابتلا به سوءتغذیهِ شدید بهعنوان یکی از پیامدهای فاجعهبار محاصره این کشور و تجاوزات به آن گفت: سازمان جهانی بهداشت در جدیدترین آمارهای خود درباره سوءتغذیه در یمن از افزایش مبتلایان به چهار میلیون و ۶۰۰ هزار نفر خبر داد. وزارت بهداشت یمن نیز از پذیرش ۵۶ هزار موردِ ابتلا به سوءتغذیهِ شدید در سه ماه گذشته خبر داد که برخی از آنها با خطر مرگ روبرو هستند.
حمود المنتصر نایب رئیس اداره تغذیه در وزارت بهداشت یمن گفت: ”بیش از هزار و ۴۰۰ نفر از مبتلایان به سوء تغذیه با عوارض و پیامدهای شدید آن دست و پنجه نرم میکنند و با خطر مرگ روبرو هستند.“
ابتلای تعداد زیادی از یمنیها به سوء تغذیه، علل زیادی دارد اما محاصره یمن و تجاوزات به این کشور، بارزترین عامل این فاجعه بهشمار میرود. افزایش قیمت مواد غذایی و کاهش ارزش پولِ محلیِ یمن، باعث شده است بسیاری از خانواده ها امنیت غذایی خود را از دست بدهند.
ابراهیم القدیمی مدیر اداره سلامت تغذیه، در وزارت بهداشت یمن گفت: ”تعطیل شدن برخی کارها و فقدان درآمد باعث شده است بسیاری از خانوادهها توان تأمین ابتداییترین نیازهای خود حتی شیرخشک برای کودکان خود را نداشته باشند. علت اصلی گسترش سوءتغذیه و افزایش موارد ابتلا به آن همین است”.
آمارهای مشخصی از کسانیکه به سبب این مشکل، جان خود را از دست دادهاند در دست نیست اما سازمان: ”کودکان را نجات دهید“ پیش از این اعلام کرده بود ۸۵ هزار کودکِ زیر پنج سال به سبب سوءتغذیه جان خود را طی سه سال، تجاوزات به یمن از دست دادهاند. در همین حال، سازمانهای بهداشتی هشدار میدهند ممکن است جان یک نسلِ کامل از یمنیها به سبب سوءتغذیه بهخطر بیفتد و در صورتیکه از مرگ نجات پیدا کنند نیز با مشکل فقدان امکانات لازم برای توسعه روبهرو خواهد شد.
(ماخذ: خبرگزاری صدا و سیما)
وضعیت نگران کننده کودکان بیخانمان در آمریکا
مرکز ملی خانوادههای بیخانمان آمریکا در گزارشی اعلام کرد که سالانه ۲٫۵میلیون کودک بیخانمان که مکان مناسبی برای زندگی ندارند، در آمریکا زندگی میکنند، این رقم نشاندهنده آن است که از هر ۳۰ کودک آمریکایی، یک کودک بیخانه و کاشانه است.
این گزارش میافزاید که بررسیهای جدید نشان میدهد که تعداد کودکان بیخانمان در ۳۱ ایالت آمریکا افزایش یافته است. “وضعیت نامساعد اقتصادی” مهمترین دلیل برای افزایش این نرخ اعلام شده است؛ بالا رفتن میزان اجارهبها و قیمت تمامشده خرید مسکن، خانوادهها را مجبور کرده که در سرپناههای موقتی اسکان یابند؛ در این میان، کودکان بیشترین آسیبپذیری را داشته و بههمین دلیل، نرخ رشد بیخانمانها در میان کودکان چشمگیرتر بوده است.
با وجود آنکه سیاستهای اقتصادی دونالد ترامپ، بهویژه گسترش بودجه عمرانی این کشور نوید آنرا میداد که وضعیت اقتصادی طبقات پاییندست در آمریکا با بهبود نسبی همراه شود، اما برخی دیگر از رویدادها از جمله قطع بیمههای اجتماعی و تداوم توزیعِ نابرابر ثروت باعث شده تا در نرخ بیخانمانها در آمریکا اتفاقی مثبت مشاهده نشود.
وقوع حوادث طبیعی از جمله توفانهای فصلی که عمدتاً در سواحل جنوبی آمریکا میوزند یکی دیگر از دلایل اصلی افزایش بیخانمانی در آمریکا عنوان شده است؛ فیلیپ الستون، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد درباره فقر، در جدیدترین تحقیقاتش درباره حاشیهنشینی و بیخانمانی در آمریکا گفته است که ارتباط مستقیمی میان بیخانمانی و کاهش خدمات و کمکرسانی عمومی به بازماندگان بلایای طبیعی وجود دارد.
او گفته، شمار قابل توجهی از بازماندگان توفانهای ایالتهای جنوبی آمریکا تا مدتها جزئی از بیخانمانها طبقهبندی میشوند، چرا که کمکرسانی مؤثری برای بازیابی سرپناههای دائمی برای آنها وجود ندارد.
خشونت های خانگی علیه زنان و کودکان
خشونتهای خانوادگی علیه زنان و کودکان نیز بهعنوان یکی دیگر از جدیترین عوامل افزایش بیخانمانی در آمریکا ارزیابی شده است؛ بسیاری از زنان و کودکان طبقات فرودست در آمریکا یا از حقوق خود بیاطلاع بوده یا امکانات لازم برای توسل به مراجع قانونی را ندارند و بههمین دلیل فرار از خانه و رو آوردن به زندگیِ بدون سرپناه ثابت و همیشگی بهعنوان راهکاری در دسترس برای آنها به شمار میآید. مرکز ملی خانوادههای بیخانمان در آمریکا گفته است بهدلیل گستردگی موضوع خشونت در خانوادهها، قادر نیست که ارزیابی دقیقی داشته باشد که چه تعداد از افراد بیخانمان در اثر خشونتهای خانگی به سرپناههای موقت رو میآورند، اما تأکید کرده که بخش قابلملاحظهای از کودکان در اثر حس ناامنی در خانوادهها، از منازل خود فرار میکنند.
افزایش بیخانمانی در میان کودکان، جامعه آمریکا را با معضل جدیتر دیگری بهنام «کودکان بزهکار» مواجه کرده است؛ تحقیقات نشان میدهد که بالغ بر ۵۰ درصد از کودکانی که بیش از یکماه، تجربه بیخانمانی را پشت سر گذاشتهاند، آمادگی لازم برای انجام اعمال خلاف یا پیوستن به گروههای خلافکار را دارند؛ بههمین دلیل است که گروههای غیردولتی که برای کاهش بیخانمانی در آمریکا تلاش میکنند، راهکارهای جدیدی برای مقابله با تمایل کودکان بیخانمان به اعمال مجرمانه آغاز کردهاند، تلاشی که هنوز نتایج دقیقی از دستاوردهای آن منتشر نشده است.
(ماخذ: ایرنا)
واکنش های انتقادی به رفتارهای غیر انسانی دولت ترامپ نسبت به کودکان مهاجر
استدلال مقامات دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا درباره محرومیت کودکان مهاجر از دسترسی به محصولات بهداشتی در بازداشتگاهها و رفتار تحقیرآمیز با آنان، واکنشهای انتقادی را برانگیخت.
به گزارش شبکه خبری سی ان ان، یک عضو وزارت دادگستری دولت ترامپ، اخیرا در دادگاه استینافِ حوزه نهم ایالات متحده در سانفرانسیسکو استدلال کرد که از نظر قانونی، ضرورتی وجود ندارد که دولت بهمنظور تأمین شرایط «امن و بهداشتی»، محصولات بهداشتی از جمله خمیردندان، مسواک یا حتی مکان مناسبِ خواب را در اختیارِ مهاجرانی قرار دهد که بهدلیل عبور غیرقانونی از مرز مکزیک و آمریکا بازداشت شدهاند.
«سارا فابیان» وکیل وزارت دادگستری آمریکا به سه نفر از قضات دادگاه استیناف که در دولت کلینتون منصوب شده بودند، گفت که باوجود محرومیت این کودکان از دسترسی به محصولات بهداشتی و جای مناسب برای خوابیدن، براساس دستور راهنمای دهه ۱۹۸۰ درباره نحوه برخورد با کودکان بازداشت شده عمل میشود.
وی استدلال کرد که وادار کردن کودکان برای خوابیدن در کف زمینِ بتنی، توجیه قانونی دارد و تصمیمگیری درباره تأمین شرایط «امن و بهداشتی» بهموجب قانون، عمدتاً برعهده «سازمانها و نهادهای» مربوطه است؛ قضات این دادگاه کاملاً با این استدلال مخالفت کردند.
این استدلال دولت ترامپ در جلوگیری از دسترسی به محصولات بهداشتی و مکانِ مناسب برای خوابِ کودکانِ مهاجرِ بازداشت شده، همچنین واکنشهایی را در فضای مجازی برانگیخت.
برخی از افراد بازداشت شده سابق آمریکایی گفتهاند که رفتار با آنها در دوران اسارتشان در کشورهای خارجی بسیار بهتر از وضعیتی بوده که کودکان مهاجر اکنون در بازداشتهای دولتی آمریکا با آن مواجه هستند.
«دیوید رودز» خبرنگار سابق نیویورک تایمز که قبل از فرار در سال ۲۰۰۹، چند ماه را در اسارت طالبان در افغانستان و پاکستان بود گفت، حتی زندانبانان طالبان نیز محصولات اولیه بهداشتی را در اختیارش میگذاشتند. وی که اکنون دبیر روزنامه نیویورک تایمز است، در توئیتر نوشت: طالبان به من صابون و خمیر دندان میداد.
رودز به توئیت «مایکل اسکات مور» روزنامه نگار دیگری که به مدت ۹۷۷ روز توسط دزدان دریایی سومالی به اسارت درآمده بود، مطلب فوق را افزود. اسکات مور در سال ۲۰۱۴ با باج دهی ۱.۶ میلیون دلاری به دزدان دریایی آزاد شد. مور در توئیت خود نوشت: دزدان دریایی سومالیایی به من خمیردندان و صابون میدادند.
سی ان ان نوشت: درحالیکه مجلس نمایندگان آمریکا که تحت کنترل دموکراتها است و سنا که جمهوریخواهان بر آن سلطه دارند، خود را آماده میکنند تا طرحهایی را بهمنظور رفع بحران انسانی در مرز جنوبی این کشور با مکزیکی ارائه دهند یک قانونگذار آمریکایی وعده داده که مخالف هرگونه بودجهای برای سازمان مهاجرت و گمرک آمریکا (ICE) با توجه به شرایطی است که اکنون کودکان مهاجر با آن مواجه هستند.