جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

فراخوان اولین جایزه سالانه الفبای فردا

موسسه خیریه دارالاکرام و کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران

(ویژه روز جهانی کودک)

موسسه خیریه دارالاکرام، طی دو دهه گذشته، برای رعایت حق آموزش کودکان مستعد فاقد سرپرست موثر در سراسر ایران فعالیت‌های حمایتی، آموزشی و فرهنگی متنوعی انجام داده است. این مؤسسه با هدف ترویج ارزش‌های انسانی و اسلامی مربوط به رعایت حقوق کودکان و تقدیر از تلاشگرانی که در این زمینه نقش‌آفرینی‌های برجسته ملی داشته‌اند تا در روز جهانی کودک، به برگزیدگان، متناسب با موضوع فراخوان و به عنوان حمایت از آنها اعطا کند.

در اولین نشست ویژه فعالان در حوزه کودک و نوجوان، از دو بانوی فعال در حوزه رسانه دکتر زهرا علی‌اکبری و فهیمه طباطبایی، که مدت‌هاست با قلم خویش مشکلات، رنج‌ها و کاستی‌ها و راهکارهای رسیدن به اهداف مطلوب برای این گروه را می‌نویسند و هشدار می‌دهند، تقدیر می‌شود.
این نشست که با حضور دکتر نسرین مصفا، حقوقدان برجسته و ممتاز کشور و آقای زمانی درمزاری، وکیل پایه یک دادگستری و صاحب صدها یادداشت در حوزه حقوق کودک همراه است، فرصتیست برای نشان دادن ارزش‌های برتر و بنیادین جامعه و قدردانی از آنها.

ثبت‌نام در جایزه

  • موضوع فراخوان:

اولین جایزه سالانه الفبای فردا در شهریورماه 1398 نیز با موضوع «رسانه‌ها و حق آموزش» به اجرا درخواهد آمد.

  • اهمیت موضوع:

امروزه با رشد و توسعه گسترده‌‌ی اینترنت، نقش تربیتی و آموزشی خانواده و معلمان در مدارس و دانشگاه‌ها با چالش روبه‌رو شده است. در گذشته، اطلاعات از طریق کتاب و معلم به دانش‌آموزان انتقال داده می‌شد اما امروزه حجم وسیعی از اطلاعات از طریق رسانه‌هایی چون اینترنت در کنار کتب و مجلات چاپی ارائه می‌شود که بعضا در بسیاری موارد این مطالب با یکدیگر هماهنگ و یکسو نیستند و مغایر یکدیگرند و حتی در بعضی موارد اشکالات اساسی دارند و باعث انتقال مفاهیم غلط می‌شوند. انباشت معلومات و عدم هماهنگی مراکز آموزشی از چالش‌هایِ این حوزه است. تضعیف نقش مرکزی نهادهای آموزشی و جایگزینی آموزش از راه دور باعث بروزِ چالش‌ها و مشکلاتی شده است؛ سامانه‌های آموزشی در کشور باید براساس موقعیت رسانه‌های نوظهور تعریف شود و شیوه‌های یادگیری و آموزش‌های سنتی بازنگری و نظام آموزش و پرورش بر اساس ظرفیت‌های نوین، مفهوم‌سازی شود و بین آموزش و پرورش سنتی و مدرن تعادلی برقرار شود تا محتوایی در خور و مناسب با شرایط توسعه‌یافته کنونی، در اختیار افراد فعال در نظام آموزشی قرار گیرد.

با توجه به اهمیت این اتفاق، موضوع اولین جایزه سالانه الفبای فردا به رسانه‌ها و حق آموزش اختصاص داده شده است.

  •  انتخاب بهترین‌ها از میانِ:

الف) نهاد عمومی اعم از حاکمیتی یا غیردولتی که با ابتکارات و خلاقیت‌ها و عملکردهای متنوع خود بیشترین کمک را به رعایت و پیشبرد حقوق کودکان مقیم ایران در فضای دیجیتال معمول داشته است.

ب) شهروندانی که در قالب فعالیت‌های داوطلبانه و خیریه‌ای و ابتکارات و فعالیت‌های ماهوی مختلف در زمینه موضوع یادشده اثرگذاری برجسته‌ای داشته‌اند.

ج) فعالان رسانه‌ای که در ترویج ارزش‌ها و اصول و فنون مربوط به موضوع اعلامی و شناسایی و معرفی راهکارها و نقد عملکردهای نامناسب و معرفی دستاوردهای مثبت جامعه جهانی به مخاطبان داخلی، ایده‌پردازی و تلاش اثربخش برجسته‌ای را معمول داشته‌اند.

  • نحوه نامزدی یا معرفی شایستگان دریافت جایزه و ارزیابی و داوری انتخاب نهایی:

هریک از فعالان مربوط به گروه‌های سه‌گانه یادشده می‌توانند خود را نامزد کنند و گزارشی از فعالیت‌های خود و مستندات ذی‌ربط را به دبیرخانه جایزه منعکس کنند.

هر یک از شهروندانی که از تلاش‌های افراد یا نهادهای مربوط به گروه‌های سه‌گانه فوق اطلاع داشته باشند می‌توانند شایستگان را به طور مستند به دبیرخانه جایزه حمایت از کودکان معرفی کنند.

هیئت ارزیابی و داوری جایزه حمایت از کودکان مرکب از کارشناسان رشته‌های مختلف جامعه‌شناسی، روان‌شناسی و تعلیم و تربیت، حقوق، علوم رسانه و ارتباطات، مطالعات فرهنگی و دینی، علوم فنی و صنعتی و انفورماتیک انتخاب نهایی را انجام خواهند داد. جایزه در 6 شهریور از سوی موسسه دارالاکرام تقدیم برگزیدگان خواهد شد.

دبیرخانه جایزه حمایت از کودکان، خود نیز با تحقیق در سطح ملی، مصادیق شایسته‌ای را که شناسایی کند در اختیار هیئت ارزیابی و داوری قرار خواهد داد.

آدرس ارسال مستندات:

ایمیل:           info@darolekram.com

شبکه‌های اجتماعی: https://www.instagram.com/alefbayefarda

مهلت معرفی نامزدها:  تیرماه 1398

شماره تماس: ۰۲۱۵٨۶١۴ داخلی ۱۱۰

دبیرخانه جایزه سالانه الفبای فردا؛ ویژه روز جهانی کودک

موسسه خیریه و عام‌المنفعه دارالاکرام

لینک کوتاه مطلب:

https://alefbayefarda.ir/?p=3627

مطالب مرتبط