جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

فراخوان نشست بیست و یکم خیر و خرد

دارالاکرام برگزار می‌کند:

موضوع: چالش مدارس استعدادهای درخشان در نظام آموزش و پرورش ایران

سخنران:دفتر فاطمه مهاجرانی
زمان:دوشنبه، ۱۱ دی ماه ۱۴۰۲
ساعت:۱۶-۱۸
آدرس:خیابان وزرا، کوچه بیستم، پلاک ۶، طبقه دوم

مدارس استعدادهای درخشان یکی از انواع مدارسی است که در ساختار نظام آموزش و پرورش ایران به رسمیت شناخته شده است. در مورد این نوع از مدارس و مزیت‌ها و معایب آن حرف بسیار است و در دهۀ اخیر متفکران حوزۀ آموزش، متولیان و سیاستگذاران نظام آموزش و پرورش و نهادهای قانون‌گذار در این بحث‌ها دخیل بوده‌اند و هر کدام از منظری به آن پرداخته‌اند. کسانی قائل به تعطیلی این مدارس هستند و کسانی فکر می‌کنند جایگزینی برای آنها وجود ندارد. استدلال‌ کسانی که فکر می‌کنند این مدارس باید تعطیل شود این است که اولویت اصلی آموزش و پرورش فراهم آوردن امکانات با کیفیت آموزشی برای همۀ دانش‌آموزان است و هر گونه هزینه‌ای غیر از این در وهلۀ بعد است که مهم است. علاوه بر این از نگاه آنها ما با جداسازی دانش‌آموزان «باهوش» بیش از پیش خود آنها را از جامعه و مسائل واقعی‌اش جدا می‌کنیم و این نه برای فرد و نه برای جامعه اتفاق مبارکی نیست. در مقابل کسانی فکر می‌کنند بستن مدارس استعدادهای درخشان اندک فرصت جامعه برای تربیت و پرورش نخبگان را از ما می‌گیرد و جامعه از این جهت فرصت‌سوزی می‌کند.

خانم دکتر فاطمه مهاجرانی از نزدیک با مسائل این مدارس و دانش‌آموزان آشنا و در این فضا تجربۀ اجرایی دارند. نشست بیست و یکم خیروخرد با حضور ایشان به بحث در مورد چالش‌های مدارس استعدادهای درخشان می‌پردازد و یکی از مسائل نظام آموزش و پرورش ایران را واکاوی می‌کند. با توجه به اینکه چالش‌های نظام آموزش و پرورش به هم گره خورده و جدا از هم قابل حل نیست به نظر می‌رسد این جنس تحلیل‌های انضمامی راه‌هایی پیش پای سیستم می‌گذارد تا جهت‌گیری کلی خود را اصلاح کند.

سوالاتی که در این نشست تلاش می‌کنیم به آنها بپردازیم به قرار زیر است:

  • چگونه باید با دانش آموزان دارای استعداد خاص مواجه شد و تجربیات موفق جهانی در این مورد چیست؟
  • چه استدالال‌های له یا علیه جداسازی دانش‌آموزان خاص وجود دارد؟
  • قوانین اساسی و اسناد بالادستی کشور چه الزاماتی در مورد مدارس استعداد درخشان و مواجهه با این کودکان دارند؟
  • با توجه به پاسخ‌های داده شده به دو سؤال اول، نظام آموزش و پرورش ایران باید چه تغییری در رویکردش به مدارس استعداد درخشان ایجاد کند؟
  • گام‌های اولیه در حرکت به سمت رویکرد جدید چه باید باشد؟

پخش آنلاین

لینک کوتاه مطلب:

https://alefbayefarda.ir/?p=3959

مطالب مرتبط